Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Tabăra militară

“Nu am mai trecut niciodată prin aşa ceva. Nu aveam idee unde ne aflăm şi cât este ceasul. Nu am ştiut unde ne-au dus şi am fost obligaţi să predăm telefoanele mobile şi ceasurile. În ultimele două zile nu am dormit decât câteva ore. A fost îngrozitor” – asta a spus Scott Sunderland, directorul sportiv al lui CSC, pentru Cyclingnews, în decembrie 2004, la puţin timp de la întoarcerea sa din stagiul de pregătire derulat în pădurile din Viborg, în nordul Danemarcei, după un plan gândit de Bjarne Riis şi B.S. Christiansen, unul dintre cei mai apreciaţi soldaţi de elită din NATO.

Pentru mulţi oameni din ciclism o ciudăţenie la acea vreme, antrenamentele militare (desfăşurate ziua şi noaptea) aveau ţinte precise: crearea unei stări de codependenţă între rutieri, creşterea nivelului de încredere, dezvoltarea unui simţ al responsabilităţii, o mai bună condiţie fizică, un psihic mai puternic şi evaluarea cicliştilor în condiţii de presiune, care de obicei scot la iveala latura egoistă a sportivului.

Antrenamentele cu specific militar ale lui Bjarne Riis au devenit cu timpul o “marcă înregistrată” a managerului danez, însă la un moment dat au fost abandonate de acesta, Riis revenind la pregătirea tradiţionala, în însoritele insule ale Spaniei. Totuşi, cantonamentele militare nu au fost date cu totul uitării: în acest final de toamnă, trei echipe şi-au amintit de ele şi au decis să le pună în aplicare: RadioShack-Nissan, Lotto-Belisol şi Omega Pharma-Quick Step. Prima a hotărât să se pregătească în Luxemburg, a doua a ales Belgia, în timp ce ultima a mers în Slovacia, într-un loc mai degrabă uitat de lume decât apropiat de civilizaţie. Cum s-au descurcat membrii Omegăi Pharma-Quick Step acolo, în materialul de mai jos.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: