Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat cele 15 echipe care vor primi licenţă World Tour în 2013, pe baza criteriului sportiv, care se traduce prin punctele acumulate de rutieri în ultimele două sezoane. AG2R, Astana, BMC, Cannondale, Euskaltel, Garmin-Sharp, Lampre-Merida, Katusha, Movistar, Omega Pharma-Quick Step, Orica-GreenEdge, Rabobank, RadioShack-Nissan, Sky şi Vacansoleil sunt sigure de licenţă, în timp ce Argos-Shimano, Lotto-Belisol, FDJ, Europcar şi Saxo Bank-Tinkoff Bank luptă pentru ultimele trei locuri disponibile în primul eşalon valoric.

Bradley Wiggins a primit prestigiosul premiu Velo d’Or, care îl recompensează pe cel mai bun ciclist din 2012. Britanicul, învingător în Paris-Nisa, Turul Romandiei, Criteriul Dauphiné, Turul Franţei şi în cursa de contratimp de la Jocurile Olimpice, i-a devansat pe Tom Boonen şi Joaquim Rodriguez, care au terminat pe următoarele două locuri. De la instituirea anchetei Velo d’Or, în 1992, câştigătorul Turului Franţei a terminat primul în această anchetă în 12 ocazii. În vârstă de 32 de ani, Wiggins este cel dintâi britanic care a fost recompensat cu trofeul Velo d’Or.

Rămasă fără Sean Yates, retras din ciclism din cauza unor probleme de sănătate, Sky se află în căutarea unui director sportiv care să îl înlocuiască pe britanic. Potrivit VeloNews, Bradley McGee, Valerio Piva şi Steve Bauer ar putea fi candidaţii asupra cărora îşi va îndrepta atenţia managerul echipei, David Brailsford, însă nu este exclus ca acesta să aleagă un director sportiv din Marea Britanie. În cazul în care se va ajunge la asta, cele mai probabile nume sunt Roger Hammond şi Daniel Lloyd, deşi un minus al acestora îl constituie lipsa experienţei.

Conform cotidianului Belfast Telegraph, Irlanda este interesată să organizeze startul Turului Italiei din 2014, fiind dispusă să îi ofere lui RCS Sport 3,8 milioane de lire sterline pentru a avea plutonul în primele trei zile ale cursei. Dublin şi Belfast sunt oraşele alese de către organizatori pentru a primi evenimentul, unul de pe urma căruia sunt aşteptate câştiguri de zece milioane de lire sterline. Momentan, candidatura irlandezilor nu este oficială, dar are şanse mari de reuşită, în condiţiile în care Shade Tree Sports, compania ce se ocupă de dosarul acesteia, este manageriată de Darach McQuaid, fratele lui Pat McQuaid, preşedintele UCI.

Chris Froome şi-a stabilit calendarul pentru prima jumătate a sezonului viitor: rutierul lui Sky va începe anul în Turul Algarve, după care va merge în Criteriul Internaţional, Turul Romandiei şi Criteriul Dauphiné, înainte de a participa în Turul Franţei, unde va fi liderul echipei. Potrivit ziarului francez L’Equipe, sunt şanse ca britanicul în vârstă de 27 de ani să mai concureze în Paris-Nisa şi Turul Ţării Bascilor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: