Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Gianni Savio: “Vrem titlul naţional”

Peste câteva zile, sezonul european de ciclism se va încheia. Doar câteva curse au mai rămas în calendar, o parte dintre acestea urmând să se desfăşoare în Italia. Acolo se va afla şi Androni Giocattoli-Venezuela, echipă ai cărei rutieri vor fi conduşi din maşină de Gianni Savio. După ce a suferit un atac de cord la începutul lunii septembrie, managerul italian s-a reîntors în curse şi speră acum ca echipa lui să devină pentru al treilea an consecutiv campioană naţională.

Marţi, cu două zile înainte de Coppa Sabatini, am discutat cu Gianni Savio despre această ultimă parte a sezonului, decisivă pentru echipa sa, deoarece îşi joacă prezenţa în ediţia de anul viitor a Turului Italiei. Un rezumat al acestei conversaţii, în rândurile următoare.

Despre titlul de campioană a Italiei: “Acesta este obiectivul nostru pe final de stagiune. Ocupăm primul loc, înaintea lui Liquigas, dar nu ne luptăm cu aceasta, deoarece ierarhia finală ia în calcul doar echipele care nu sunt în World Tour. Pentru noi este foarte important să câştigăm, în condiţiile în care foarte puţine lucruri mai sunt sigure în ciclismul de astăzi. Un lucru cert e că deţinătoarea titlului va primi o invitaţie în Il Giro, urmare a acordului existent între Federaţia Italiană de Ciclism şi RCS Sport. Aşadar, vom da totul în ultimele trei curse ale sezonului: Coppa Sabatini, Giro dell’Emilia şi Gran Premio Beghelli.”

Despre rutierii care au plecat de la Androni: “Nu sunt deloc supărat pe ei, ba chiar am rămas în relaţii foarte bune. Mă bucur pentru Jose Serpa şi Miguel Ubeto că au ajuns la Lampre, meritau asta. Serpa a fost alături de mine încă de la începutul carierei de profesionist şi ne-am înţeles foarte bine timp de şapte ani. Jonathan Monsalve a plecat şi el la Farnese Vini, însă nu am ce să îi reproşez. Pur şi simplu aşa merg lucrurile. Dacă nu am bani pentru a-i păstra pe Roberto Ferrari sau pe Serpa, asta este.”

Despre transferurile din această toamnă: “Am adus câţiva rutieri şi s-ar putea să nu ne oprim aici, dar momentan nu mă gândesc la asta, ci la cursele rămase din calendar. Aşa cum am mai spus, Campionatul Naţional este prioritar pentru noi. Filosofia mea a fost să onorez mereu competiţiile în care echipa a participat şi nu voi renunţa niciodată la asta. Oricum, eu nu voi transfera ciclişti doar de dragul de a-i aduce, aşa cum fac alte formaţii, ci pentru că îi doresc neapărat şi am încredere în ei.”

Despre Jose Rujano: “Pot să spun 100% că nu va mai face parte din echipa noastră sezonul următor. I-am cerut să onoreze Turul Italiei, dar nu a făcut asta. După ce a abandonat acolo, a dispărut, deşi sezonul său nu se terminase. Am încercat să dau de el şi să îi spun că mai are obligaţii, că trebuie să meargă în Turul Venezuelei, însă a fost de negăsit. E cu adevărat incredibil ceea ce a făcut. Nu doresc să spun mai mult despre asta, deoarece nu vreau să creez polemici. Cert este că în 2013 nu va mai fi alături de noi.”

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: