Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2012 – etapa a X-a

Image

John Degenkolb a fost scurt şi la obiect în prima zi de pauză: “Vreau să intru din nou în posesia tricoului verde”. Duminică, germanul a fost nevoit să îi predea tunica distinctivă lui Joaquim Rodriguez, după ce acesta a terminat pe locul secund la Barcelona, urmare a atacului dat pe Montjuic, prin care i-a surprins nu doar pe sprinteri, ci şi pe ceilalţi favoriţi. Acum, ibericul are nouă puncte în faţa ciclistului echipei Argos-Shimano, dar şansele ca acesta să revină sunt foarte mari, deoarece o nouă etapă de plat va apărea la orizont în debutul săptămânii a doua.

Marţi, rutierii vor avea parte de cea mai lungă etapă din Vuelta 2012, 190 de kilometri între Ponteareas şi Sanxenxo, localitate care va primi pentru prima oară în istorie caravana. Cu excepţia unei căţărări de categoria a treia, ce va fi trecută la puţin timp de la startul real, pe traseu nu se află nicio altă dificultate, etapa fiind mai mult impresionantă prin decor, deoarece se va rula destul de mult în apropiere de coastă. Pe de altă parte, tocmai de aceea sunt şanse mari să se formeze câteva “borduri” care să îşi pună amprenta asupra clasamentului general, cu o zi înainte de unicul contratimp individual.

În mod normal, va fi o etapă pentru sprinteri, deşi apropierea contratimpului şi a munţilor adevăraţi s-ar putea să le determine pe unele echipe să nu se implice la trenă, mai ales dacă evadarea va fi numeroasă şi se va duce repede la şase sau şapte minute. În cazul în care va exista acest scenariu, lui Argos-Shimano îi va fi dificil să controleze cursa, iar John Degenkolb ar putea fi nevoit să se mulţumească doar cu câteva puncte în ierarhia tricoului verde.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: