Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un nume pentru Turul Elveţiei: Andreas Klöden

Andreas Klöden a fost foarte tăcut anul acesta, poate prea tăcut. A concurat în ceva mai mult de trei săptămâni şi nu a obţinut nici măcar o clasare pe podium, cel mai bun rezultat fiind un loc şapte, pe care a terminat în etapa a patra a Turului Romandiei, încheiată la Sion. La un moment dat, figura pe lista lui RadioShack-Nissan pentru Turul Italiei, dar nu a mai luat startul acolo, fără a se oferi vreo explicaţie. Acea întâmplare, dar şi faptul că nu a făcut nimic notabil în 2012, mă determină să cred că germanul în vârstă de aproape 37 de ani se pregăteşte să atingă forma maximă în Turul Franţei.

În prima parte a sezonului precedent, Klöden a renăscut, câştigând Turul Ţării Bascilor, plus câteva contratimpuri, în curse precum Criteriul Internaţional sau Turul Trentino. Apoi, în vară, o accidentare l-a scos din Marea Buclă şi practic a pus capăt stagiunii sale. Acum, ceva îmi spune că Andreas Klöden şi-a calculat paşii (poate împreună cu Johan Bruyneel), astfel încât să ajungă odihnit la startul Le Tour.

Repetiţia finală pentru ciclistul echipei RadioShack-Nissan va fi Turul Elveţiei, unde în mod normal ar trebui să fie “locotenentul” lui Frank Schleck. Spun în mod normal, deoarece nimic nu este bătut în cuie, iar lucrurile se pot schimba încă din etapa a doua. Traseul cursei este unul spectaculos, mult peste ce oferă Criteriul Dauphiné, acolo unde se află majoritatea favoriţilor din Turul Franţei.

Cu 42 de kilometri de contratimp individual, trei finişuri în căţărare (Verbier, Arosa şi Sörenberg) şi etape pentru sprinteri şi puncheuri, Turul Elveţiei promite să ofere “artificii” în fiecare zi. În urmă cu cinci-şase ani, Klöden ar fi fost cu siguranţă unul dintre favoriţi. Acum, face parte din categoria “şi alţii”, dar poate tocmai această lipsă a presiunii îl va ajuta să obţină un rezultat bun, care să îl transforme în varianta de rezervă a lui RadioShack-Nissan pentru Turul Franţei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: