Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Nibali pleacă de la Liquigas

Ştirea plutea în aer de acum câteva luni: Vincenzo Nibali se afla în ultimul an de contract cu Liquigas, iar echipa peninsulară demarase negocierile pentru a-i prelungi înţelegerea. La 27 de ani, “Rechinul” reprezenta o prioritate pentru Roberto Amadio, deoarece Ivan Basso este cu şapte ani mai în vârstă şi în cel mult două sezoane se va retrage din activitate. Liquigas i-a pus pe masă o nouă ofertă, până în 2014, a cărei valoare totală era de 3,6 milioane de euro, însă Nibali a refuzat-o.

Era oarecum logic, dacă este să dăm crezare informaţiilor apărute în ultima vreme, care spun că Astana şi BMC îl doresc pe rutierul peninsular, ambele fiind pregătite să îi ofere un contract anual de 2,5 milioane de euro. Astana are doi ciclişti de general – Roman Kreuziger şi Janez Brajkovic – dar este conştientă că niciunul dintre aceştia nu poate străluci într-un Mare Tur. De cealaltă parte, BMC arată că se gândeşte la viitor: Cadel Evans a spus că mai poate evolua la nivel înalt până în 2013, ceea ce înseamnă că şi gruparea nord-americană e obligată să găsească un om pentru Marile Tururi.

Nibali pare varianta perfectă pentru cele două echipe în acest moment: este tânăr, a obţinut succese importante în ultimele sezoane (Turul Spaniei şi Tirreno-Adriatico) şi a dat impresia că încă mai poate creşte. Momentan, italianul nu a oferit indicii despre alegerea pe care o va face, perioada de transferuri urmând să se deschidă la 1 august. Până atunci, el mai are un obiectiv important, Turul Franţei, unde va încerca să termine pe podium.

Încerc să găsesc un aspect pozitiv pentru Liquigas în plecarea lui Vincenzo Nibali: Peter Sagan va avea mână liberă în sezonul următor. Nu de puţine ori, în 2011 şi 2012, slovacul a trebuit să respecte ordinele de echipă şi să lucreze pentru colegul său, ratând astfel câteva succese pe care le-ar fi putut obţine cu uşurinţă (cel mai recent exemplu vine din Milano-San Remo). Fără Nibali, Sagan va fi liderul absolut al lui Liquigas atât în clasice, cât şi în cursele scurte pe etape, aspect care s-ar putea dovedi esenţial în viitorul său.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: