Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

  • Uniunea Ciclistă Internaţională a decis să nu îi retragă licenţa lui Saxo Bank, chiar dacă Alberto Contador, care a adus peste 60% dintre punctele echipei în 2011, a fost suspendat de TAS. Totuşi, lucrurile nu sunt roz pentru Bjarne Riis, deoarece licenţa formaţiei daneze expiră la finalul sezonului, iar aceasta nu are momentan şanse să îi fie prelungită, în condiţiile în care a adunat doar două puncte în ierarhia World Tour şi nu se bazează pe rutieri ce îi pot aduce victorii mari. Practic, pentru a rămâne în primul eşalon valoric şi în 2013, Saxo Bank este obligată să transfere ciclişti importanţi.
  • Fabian Cancellara a fost operat cu succes, la spitalul din Basel, iar previziunile neoficiale spun că va lipsi din curse între patru şi şase săptămâni, caz în care participarea sa în Turul Franţei nu va fi pusă sub semnul îndoielii. Rutierul lui RadioShack-Nissan a căzut în Turul Flandrei, suferind o cvadruplă fractură la clavicula dreaptă, iar incidentul a fost văzut de doi ciclişti importanţi, Sylvain Chavanel şi Filippo Pozzato. Francezul a spus: “L-am văzut cum a căzut chiar lângă mine şi nu mult a lipsit ca şi eu să ajung la pământ. A fost o căzătură incredibilă”. Declaraţia acestuia a fost completată de cea a lui Pozzato, acesta dând vina pe cei care au aruncat bidoane: “A căzut din cauza unor rutieri tâmpiţi, care nu au fost atenţi. Sunt mulţi astfel de inconştienţi în pluton”.
  • Filippo Pozzato a terminat pe doi în Turul Flandrei, dar nu a fost deloc mulţumit cu această clasare, deşi este cea mai bună a carierei în cursa din Belgia. După finalul din Oudenaarde, ciclistul echipei Farnese Vini a spus: “Locul doi. Ce pot să zic? Sunt primul dintre idioţi. Nu sunt deloc mulţumit”. Chiar dacă nu a recunoscut, se pare că Pozzato s-a înţeles cu Alessandro Ballan pe final, astfel încât aceştia să îl obosească pe Tom Boonen. Cei doi au vorbit în dialectul veneţian (ambii sunt originari din Veneto), scopul fiind ca fostul campion mondial de la Varese să îl atace pe belgian şi să îl obosească, iar Pozzato să profite de acest lucru la sprint, ceea ce nu s-a întâmplat până la urmă.
  • Deşi protestele continuă la adresa noului Tur al Flandrei, organizatorii nu au de gând ca Muur-Kapelmuur să revină pe traseu în viitorul apropiat. Mai mult, Wouter Vandenhaute, cel care se află în spatele companiei Flanders Classics, ia în calcul ca în anii următori fanii să plătească o anumită sumă pentru a urmări cursa de pe Oude Kwaremont şi Paterberg. Chiar dacă au existat voci care au spus că o asemenea măsură i-ar îndepărta pe suporteri, Wanderhaute este de altă părere, oferind drept exemplu Campionatele Mondiale de Ciclo-Cross, desfăşurate la Koksijde, acolo unde au existat 70 000 de fani plătitori de bilet.
  • Dacă unii rutieri au fost supăraţi după Turul Flandrei, nu acelaşi lucru se poate spune despre George Hincapie. Veteranul lui BMC a intrat în istorie, după ce a terminat clasica din Belgia pentru a 17-a oară, depăşind precedenta performanţă, care îi aparţinea lui Briek Schotte. În vârstă de 38 de ani, americanul a obţinut cel mai bun rezultat la ediţia din 2006, când a încheiat pe poziţia a treia, după Tom Boonen şi Leif Hoste.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: